WK Schaken Carlsen vs Nepo Dubai 2021 Partij 11

WK Schaken Carlsen vs Nepo Dubai 2021 Partij 11

De WK-match tussen Carlsen en Nepomniachtchi is van 26 november t/m uiterlijk 15 december in Dubai.  De partijen zijn op Chess24 te volgen met o.a. commentaar van Polgar en Giri. Deze keer laat ik de partij 11 zien. Bij winst van Magnus Carlsen behoudt hij zijn wereldtitel.

Tussenstand na partij 10: Magnus Carlsen 6.5 vs Ian Nepomniachtchi 3.5

In de onderstaande video laat ik partij 11 zien. Voorzien van commentaar.

 

Door het winnen van partij 11 blijft de wereldtitel schaken in handen van de Noor Magnus Carlsen (31 jaar). Sinds 2013 is de wereldtitel al in zijn handen. Toen won hij de wereldtitel door in een match te winnen van de Indiër V.Anand. De revanchmatch werd een jaar later ook overtuigend gewonnen door M.Carlsen. De twee volgende WK-matches tegen respectievelijk Karjakin (RUS) en Caruana (USA) eindigden gelijk waarna rapidpartijen de beslissing moesten brengen. M.Carlsen won beide rapidmatches met groot verschil en in grootse stijl. Een prachtige overwinning op Karjakin met Dh6!! was natuurlijk prachtig.

Wereldkampioenschap schaken 2021 in Dubai. Het moment dat Nepomniachtchi opgeeft en Carlsen wereldkampioen blijft.

Het moment dat Nepomniachtchi de elfde partij opgeeft (foto Niki Riga op de toernooisite van de Fide)

Volgend jaar wordt M.Carlsen opnieuw uitgedaagd en wie weet kan de A.Firouzja (18 jaar) een gooi doen naar de wereldtitel.

Hieronder video's van partijen uit ronde 9 en 10. De eerste video van elke ronde is een samenvatting van GM Daniel King. De tweede video van elke ronde is een video met live-commentaar van GM J.Polgar en GM A.Giri. De laatste video van elke ronde is een impressie gemaakt door Americal broadcasting giant NBC voor FIDE

Ronde 11:

 

 

De indiase IM Sagar Shah (Chessbasee India) heeft op 12 december 2021 een interview met GM Pieter.Heine Nielsen - Hoofd van het secondanten team van GM Magnus Carlsen. In de  video krijgen we inzichten van het team van Magnus Carlsen gedurende de match tegen Nepo .

 

Zie ook:

WK Partijen 1, 2 en 3

WK Partijen 4 en 5.

WK partijen 6,7 en 8

WK Partijen 9 en 10